De online workshop handletteren basis

Voor de creatieveling die wilt starten met handletteren en brushletteren en ontspannend me-time in wilt plannen!

Meer ontspanning. Meer me-time. Meer creativiteit.

Meer dan 800 creatievelingen gingen je al voor!

Stop met ploeteren!

WAT ALS ER EEN MANIER IS OM…

✏️ zelf kaartjes te kunnen maken voor vrienden & familie

✏️ gezellig creatieve me-time te beleven ’s avonds

✏️ eindelijk die brush pennen te gebruiken die je al zo lang hebt

✏️  je werkjes volledig te kunnen afwerken, inclusief schaduw, compositie, achtergronden, bouncing en brushlettering.

ZONDER DAT JE…

😮‍💨 jezelf verliest in het zelf uitzoeken en uitproberen

😮‍💨 jezelf begint te frustreren in je creatief proces

😮‍💨 het gevoel hebt dat het brushletteren met brush pennen enkel bij anderen goed lukt

Wil jij ook

handletteren en bushletteren

Zodat jij aan de slag kan met een volledige basis van het handletteren: van schaduw gebruiken om je werk in de verf te zetten, als bevlekte achtergronden gebruiken onder je quotes. Ik leer je het gehele plaatje.

omgaan met brush pennen

Zodat jij aan de slag kan met brush pennen en exact weet hoe je je pols wanneer moet houden om mooie dikke en dunne lijnen te verkrijgen. Met mijn tips & trics zet ik je meteen op weg.

praktische tips & tricks toepassen

Zodat jij een volledig beeld krijgt van wat er mogelijk is met het handletteren: welke materialen kan je gebruiken om je handlettering nòg professioneler te maken?

blenden en werken met kleuren

Zodat je zelf de allermooiste achtergronden kan maken of een regenboog quote zelf kan gaan handletteren, met verschillende kleuren die in elkaar overgaan.

Ik geloof dat iédereen kan handletteren

Jij ook

En ik ga je daarbij helpen.

De online workshop handletteren basis

Een basis workshop handletteren waarin ik je help met méér dan alleen handletteren en waar jij alle creatieve skills die jij nodig hebt om van start te kunnen gaan met een nieuwe hobby aangeleerd krijgt.

Hierin help ik jou brushletteren, achtergronden maken met je brush pennen, kaartjes maken in bulk, compositie bepalen, blenden, schaduw gebruiken, praktische tools & tips… en nog zoveel meer!

Ik leer je the full package!

Na de workshop handletteren basis

✏️ Heb jij leren handletteren en bushletteren om verschillende technieken uit te proberen tijdens je creatief werk.

✏️  Heb jij leren omgaan met die brush pennen die je al zo lang hebt en weet je hoe je je pols het best houdt om het beste resultaat te verkrijgen.

✏️  Heb je leren aquarellen met je Ecoline en Koi Sakura brush pennen, zodat je zelf de allermooiste achtergronden kan maken.

✏️  Kan jij kaartjes in bulk leren maken, zodat je des te meer mooie creaties kan verspreiden en dit zelfs professioneel kan gaan aanpakken, indien je dit wenst.

✏️ Verbaas jij jouw omgeving met jouw nieuwe handletter skills. Je leert niet alleen brushletteren, maar doorloopt alle stappen om zelf een kaart of quote te gaan maken: een achtergrond maken, compositie bepalen, brushletteren, schaduw leggen.

Dé basis workshop in het handletteren

Een online workshop om mét ondersteuning en onbeperkte toegang van start te gaan met het handletteren.

Dit is niet alleen een investering voor dit moment, het is een investering waar je nu direct én de rest van je leven als creatief persoon profijt van zal hebben.

Meer dan 800 creatievelingen gingen je al voor! Doe jij ook mee?

Leerplatform

Je krijgt onbeperkt toegang tot het online leerplatform om de 7 modules op eigen tempo te volgen.

Voorkennis

Je hebt geen enkele voorkennis nodig. Alles wordt duidelijk en op een opbouwende manier uitgelegd tijdens de online workshop.

Feedback

In de leeromgeving kan jij terecht voor vragen. Deze beantwoord ik aan jou persoonlijk.

Dit ga je allemaal leren

Basis handletteren

In module 2 vliegen we er meteen in en leg ik je uit wat handletteren precies inhoudt. Dit is een overkoepelende term en omvat veel meer dan faux calligraphy alleen. Vervolgens krijg je al meteen enkele alfabetten mee om tijdens de workshop een aantal lettertypes uit te kunnen proberen.

We gaan aan de slag met faux calligraphy. Je leert dit zelf schrijven, je krijgt een alfabet waarmee je aan de slag kan en je leert je woorden speels opvullen. Vervolgens geven we ook een mentale les mee, want perfectionistisch hoef je helemaal niet te zijn tijdens het handletteren.

Je ontdekt welke brush pennen je in je goodiebag kan terugvinden en ik vertel je meteen ook wat de verschillen zijn. Zo kan je zelf in de toekomst beslissen wanneer je best welk merk kan gebruiken tijdens het letteren. 

Vervolgens gaan we aan de slag met het echte werk en zal je leren brushletteren. Tijdens het brushletteren krijg je een aantal tips mee om het makkelijker en beter te kunnen doen in de toekomst.

In module 5 ga je aan de slag met de afwerking van je kaart of quote. Je leert schaduw aanbrengen, compositie bepalen, leuke gekleurde achtergronden maken en je leert ook kleuren blenden. Super fijne toevoegingen aan je werkjes!

Wanneer je in de toekomst meer gaat handletteren, zijn er een aantal tips & trics die je kan toepassen om beter en efficiënter te werk te kunnen gaan. Je leert in deze module deze technieken aan en je krijgt ook wat meer informatie over het gebruik van verschillende papiersoorten.

Tijdens de bonus module neem ik je mee naar het bouncen. Je leert echt spelen met je letters door te werken met hoogtes en laagtes in je schrijfwijze. Heel leuk als extra techniek!

"Als complete newbie die niet wist of dit wel iets ging worden gestart en vandaag ben ik dagelijks bezig met handletteren. Mijn nieuwe motto: een dag niet geletterd is een dag niet geleefd. Gewoonweg top!"

- Sabine Vanbecelaere

Ga voor een extra goodiebag

We stelden een zotte goodiebag samen, zodat je thuis alle basismaterialen toegestuurd krijgt om mee aan de slag te kunnen gaan.

Inhoud goodiebag
✏️  2 Pentel brush pennen
✏️  2 Ecoline brush pennen
✏️  2 Koi Sakura brush pennen
✏️  1 pakje Raadhuis dubbele kaarten
✏️  5 kleine & 5 grote labels
✏️  1 pak Canson A5 aquarel papier
✏️  Faber Castel fineliner
✏️  Tips & trics kaartje

Deze goodiebag krijg jij voor slechts €39,- extra

Alle materialen uit de goodiebag zijn materialen die wij zelf ook gebruiken. Deze hebben wij stuk voor stuk goedgekeurd en wij werken daar zelf erg graag mee. Deze materialen kan je daardoor ook terugvinden in onze webshop, moest je doorheen je voorraad zijn.

Wat ze zeggen over de online workshop handletteren basis

“Vanaf nu neem ik elke dag eventjes mijn pennen, aangekocht bij Letteren en tetteren, en schrijf enkele woorden neer volgens faux kalligraphie. Leuke manier om effe te ontstressen

– Myriam Vanderlinden

“Het beviel me om het op mijn eigen ritme te kunnen volgen, in functie van mijn vrije tijd. Echte me-time!
De tips, filmpjes en ideeën zijn zeer duidelijk.”

– Julie De Wit

Het gezicht achter Letteren & Tetteren

Hoi, ik ben Tessy, een gepassioneerd creatief ondernemer. Ik sta dan ook te popelen om met jou samen te kunnen werken.

In januari 2019 startten we Letteren & Tetteren officieel op. We maakten handgemaakte kaarten en gaandeweg startten we onze workshops handletteren op. We legden onze eerste contacten met De Banier en we planden onze eerste workshop in bij onze hosts. Het geven van deze workshops is zo fijn, omdat ik mijn passie kan doorgeven en omdat dat lesgeven ook nog steeds diep in mij zit (ik volgde de lerarenopleiding secundair onderwijs). Dit in combinatie met het maken van mooie creaties van mensen is werkelijk heerlijk!

Tijdens mijn workshops staan steeds de deelnemers centraal. Het is voor mij belangrijk dat zij een leuke tijd beleven én naar huis kunnen gaan met boordevol informatie om ook thuis verder aan de slag te kunnen gaan.

Voel jij het zelf ook al kriebelen?

Aan de slag!

In deze basis workshop handletteren deel ik letterlijk met jou wat mijn manier van brushletteren en creatief werken is. Deze manier van creatief werken zorgde ervoor dat ik mezelf kon ontplooien om van mijn burn-out te kunnen genezen. Sinds ik deze vorm van creativiteit toelaat in mijn leven, voel ik me rustiger en kan ik écht gaan ontspannen.

Hierin houd ik voor jou niks achter: ik deel al mijn kennis met je én ik ben er voor je in onze leeromgeving wanneer je toch nog extra vragen hebt.

Na aanmelden kan je meteen van start. Je krijgt meteen toegang tot alle inhoud & modules.

€ 119
  • Je krijgt onbeperkte toegang tot de basis van het handletteren waarin je leert brushletteren, schaduw leggen, compositie juist bepalen, bouncen... en zoveel meer.
  • Je krijgt ondersteuning en begeleiding in de online leeromgeving waarin ik je verder help met al je extra vragen. Hierin kan je dagelijks terecht met al je extra vragen over het handletteren. Deze vragen worden vervolgens binnen de 48u voor je door mij beantwoord.

Merk je dat je toch nog twijfelt of de basis workshop handletteren geschikt voor je is? Stuur me dan een mail op hallo@letterenentetteren.be, dan denk ik met je mee.

Vragen die vaak
gesteld worden

Na aankoop van de online workshop, krijg je meteen levenslang toegang tot de workshop. De workshop vindt plaats op ons online leerplatform waarnaar je elk moment van de dag toe kan surfen. Hierdoor kan je de workshop op eigen tempo volgen.

Voor iedereen die gebeten wil worden door de handletter microbe. Je leert tijdens de verschillende modules verschillende tips en technieken om met het handletteren thuis aan de slag te kunnen gaan.

Jouw vragen kunnen terecht in de online leeromgeving. Alle vragen beantwoord ik steeds binnen de 48u tijdens werkdagen.

Vragen via sociale media of via mail worden niet beantwoord, we focussen in het Letteren & Tetteren workshop pakket op het ‘samen leren’, zodat andere creatievelingen ook bijleren van jouw vragen en omgekeerd.

Na betaling van het pakket, krijg je de gegevens in je mailbox om meteen aan de slag te kunnen gaan. Bovendien kan je met de eerste modules aan de slag met materialen die je thuis liggen hebt.

Na het volgen van deze online workshop kan jij zelf kaarten maken voor verschillende gelegenheden. Dankzij de technieken die ik je aanleer tijdens deze online workshop kan jij zelfzeker aan de slag met het handletteren, schaduw leggen, achtergronden maken…