Laten we samen handletteren!

Welkom bij de tweede les!

Leuk dat je bij ons blijft plakken en graag verder kijkt naar het voorproefje van ons workshop handletteren pakket (basis workshop + next level workshop).

Veel plezier ermee!

Groetjes, Tessy.

Faux calligraphy

We gaan aan de slag met faux calligraphy. Na het bekijken van deze module kan jij op dezelfde manier je woorden schrijven als de ‘melig’ in deze foto.

Zoals ik in het vorig filmpje uitlegde, is faux calligraphy een handig en makkelijk trucje binnenin het handletteren om meteen je woorden erg mooi te kunnen schrijven.

Ik ga jou faux calligraphy leren schrijven. Hiervoor gebruik je een kladpapier en een fineliner/pen.

Bij faux calligraphy gaan we het bushletteren nabootsen met een gewone pen, potlood of fineliner. Er is één regel waarmee je rekening zal houden (en zelfs deze regel ga je soms bewust niet toepassen):

  • Lijnen omhoog laat je dun
  • Lijnen omlaag maak je dik
  • (Horizontale lijnen laat je ook dun)

Let’s do this!

  • Schrijf je naam met je fineliner in gewone schrijfletters (groot genoeg schrijven in het begin, dit maakt het je makkelijker)
  • Ga in de lucht over je naam met je fineliner
  • Met de lijnen die je omhoog en horizontaal tekent, doe je niets
  • De lijnen die je naar beneden trekt, ga je verdikken door er een extra lijn naast te tekenen

Een trucje dat je kan helpen:
Nadat je je naam hebt geschreven, teken je met een potlood hulplijnen op de plaatsen waar je je extra lijnen gaat starten en stoppen. Dat maakt het makkelijker om te zien waar je je extra lijn moet tekenen.

Vul nu je letters op

Als je faux calligraphy leert, schrijf je best groot genoeg, want dat maakt het iets makkelijker. 

Faux calligraphy is ook ideaal om klein mee te schrijven, zoals bijvoorbeeld op een label.

In plaats van je faux calligraphy letters in te kleuren, kan je ze ook op andere leuke manier opvullen. Bijvoorbeeld door er streepjes, stipjes, sterretjes… in te tekenen. Als je dit van plan bent, zet je best je beide lijnen ver genoeg uit elkaar, zodat er plaats genoeg is om er iets in te kunnen tekenen.