Download gratis ons E-book over de favoriete handletter materialen bij Letteren & Tetteren 

Workshop agenda

📍De Schuur: Kruisveststraat 1, 2235 Houtvenne
📅 30/04/24
🕑 19u-22u
💸 €69

📍Kleine Steenweg 4, Erpe-Mere
📅 04/05/24
🕑 10u-13u
💸 €69

📍Bergstraat 119, 1910 Berg (Kampenhout)
📅  22/05/24
🕑 19u-22u
💸  €69

📍Hendrik Consciencestraat 20, Turnhout
📅 02/06/24
🕑 10u-13u
💸 €69

📍 ArtisTiki: 
Stationsstraat 47, Essen
📅 09/06/24
🕑 9u-12u
💸 €69

Basis workshop handletteren

Ben je op zoek naar een me-time moment waar je gedurende een aantal uren de beste creatieve versie van jezelf kan gaan geven? Waar je leert handletteren en brushletteren, zodat je thuis verder aan de slag kan met je brush pennen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Om deel te nemen aan onze workshop, hoef je geen enkele voorkennis te hebben. Bovendien zijn creatievelingen van alle leeftijden welkom bij ons. Wij leren jou vanaf 8 jaar brushletteren en wij geloven er sterk in dat wij iédereen kunnen leren handletteren.

Aan het einde van de workshop

✏️ Weet jij hoe je faux calligraphy kan vormen en kan toepassen in het dagelijkse leven.

✏️ Kan je op een simpele manier extra creatief labels beschrijven, kaarten uitwerken…

✏️ Weet je hoe en waar je schaduw kan aanbrengen om extra dimensie te geven aan je kaartjes.

✏️ Kan je brush pennen vasthouden en gebruiken. Je weet hoe je dunne en dikke lijnen kan weergeven met je brush pennen.

✏️ Kan je mooie achtergronden maken, zodat je kaart of quote helemaal afgewerkt is.

Je gaat naar huis met je eigen werkjes (quote op A5 kaart en dubbele A6 wenskaarten), met een eigen goodiebag en met boordevol inspiratie om thuis verder aan de slag te gaan.

Op deze webpagina vind je onze openbare workshops en workshop kalender. Elk voorjaar en najaar wordt er een kalender opgemaakt voor de workshops die we zelf organiseren. Je kan voor jou (en je vriendinnen) je kaartjes aankopen door verder te lezen op deze webpagina.

We organiseren workshops op verschillende locaties over heel Vlaanderen. Aarzel niet om ons via mail een voorstel locatie door te mailen, zodat we dichter bij jou in de buurt workshop handletteren kunnen komen geven.

Openbare workshops

We geven regelmatig workshops in Turnhout en op onze workshop locaties, verspreid over Vlaanderen.

Vanaf €69 leer je met behulp van ons geweldige team handletteren, brushletteren en zelf je eigen persoonlijke quotes en kaarten maken.

Je kan ons al je vragen stellen, je krijgt een drankje en aan het einde van de workshop neem je je eigen creaties en je gekregen goodiebag mee naar huis.

Wij leren je graag de kneepjes van het vak!

Schrijf je nu in en beleef een creatieve voormiddag of avond !

Wat zeggen anderen over onze workshops?

Evelien
Read More
Ik volgde in december 2019 de cursus handletteren in de Banier in Hasselt. Dit steeg boven al mijn verwachtingen in. Ik leerde de basis van handletteren en faux calligraphy. Tessy’s enthousiasme werkte erg aanstekelijk en heb meteen na de cursus materiaal aangekocht om er thuis ook mee aan de slag te gaan. Ik heb veel kunnen opsteken van de beginnerscursus en gebruik de basis nog steeds om in mijn bulletjournal te werken. Ik wil in de toekomst de online cursus next level zeker ook nog volgen om mijn skills wat te verbeteren. Kort samengevat was deze cursus zeker zijn €€ waard, loved it!!
Anja
Read More
Zeer leuke workshop met zeer duidelijke uitleg. Heel leuk om naar te kijken en te doen. Ook een bestelling gedaan bij hun en de service is heel goed.
May
Read More
Toffe workschop, ik volgde hem samen met mijn kleindochter. Ook zij vond het heel leuk. Er worden verschillende technieken aangeleerd op een duidelijke wijze. Het is ook leuk dat er een aanbod is van materialen en de uitleg erover. Een aanrader!
Sarah
Read More
Tessy en Valerie geven met veel liefde en enthousiasme de workshop. Ik volgde de online workshop en was blij om elke dag twee stralende gezichten te zien die het ook nog eens zeer helder uitleggen. Door deze workshop heb ik handlettermicrobe nog meer te pakken. Dikke merci !! Doe zo voort.
Previous
Next

Het gezicht achter L&T

Tessy

Hoi, ik ben Tessy en ik sta in voor het reilen en zeilen van Letteren & Tetteren. Sinds 2021 zijn we namelijk gestart met het uitbreiden van team Letteren & Tetteren en sindsdien geef ik workshops in de provincies Antwerpen en Limburg.

In januari 2019 startte ik Letteren & Tetteren officieel op met een creatieve vriendin, Valerie. We maakten handgemaakte kaarten en gaandeweg startten we onze workshops handletteren op. We legden onze eerste contacten met De Banier en we planden onze eerste workshop in bij onze hosts.

Sinds 2020 nam ik alle taken binnenin Letteren & Tetteren op mij en ging Valerie haar eigen weg op.

Het geven van creatieve workshops vind ik ontzettend fijn, omdat ik mijn passie kan doorgeven. Het lesgeven zit namelijk nog steeds diep in mij (ik volgde de lerarenopleiding secundair onderwijs). Dit in combinatie met het maken van mooie creaties van mensen is werkelijk heerlijk!

Tijdens onze workshops staan steeds de deelnemers centraal. Het is voor mij belangrijk dat jij een leuke tijd beleeft én naar huis kan gaan met boordevol informatie om ook thuis verder aan de slag te kunnen gaan.

Voel jij het zelf ook al kriebelen?

Het team achter L&T

Hallo, ik ben Rebecca en ik help Letteren & Tetteren achter de schermen met social media content en het geven van workshops handletteren in Oost- en West-Vlaanderen.

Ik ben in 2015 met handletteren en kalligrafie gestart. Daarvoor stond mijn schoolbord ook al vaak vol getekende en uitgepuurde letters, maar na een workshop met vriendinnen had ik de smaak echt te pakken.

Er volgden daarna nog heel wat workshops. Ik ben er ondertussen zowat dagelijks mee bezig en elke verjaardag, geboorte of andere gebeurtenis is goed om een uniek en gepersonaliseerd kaartje te maken. Als nieuwfreak ontdek ik steeds nieuwe toepassingen en ik probeer mijn skills nog altijd verder uit te breiden.

Rebecca

Mirthe

Hallo, ik ben Mirthe en ik geef workshops in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg.

Sinds twee jaar woon ik samen met mijn (fantastisch) lief in Westmeerbeek. We werden er verliefd op een oud herenhuisje (dat nog deels gerenoveerd dient te worden).

Door de week ben ik terug te vinden in Aarschot voor mijn fulltime job binnen de bijzondere jeugdzorg (als hulpverlener).

Daarnaast ben ik nogal een sociaal beestje en omring ik me graag door vrienden en familie. Mijn agenda is daardoor goed gevuld, heerlijk!

Creatief bezig zijn, dat is het hoofdje leegmaken en batterijen opladen. En wat is er dan nog leuker om dit geluk te kunnen delen? Ik kijk er alvast naar uit om jou te leren kennen tijdens één van de (fysieke) handletterworkshops.

Hallo, ik ben Karen en ik geef workshops in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg.

Ik ben leerkracht lager onderwijs en orthopedagoog van opleiding. Momenteel werk ik als orthopedagoog in het buitengewoon onderwijs. Een ontzettend interessant en uitdagend beroep.

Mijn passie voor handletteren is begonnen tijdens de eerste coronalockdown. Al mijn hobby’s mochten plotseling niet meer doorgaan. Gelukkig organiseerde Letteren & Tetteren toen hun eerste online workshop. Sinds die workshop ben ik niet meer gestopt. Ik had de handlettermicroob meteen te pakken.

Naast handletteren ben ik ook nog bezig met muziek. Ik volg zangles in de muziekschool van Lier en zit in Jeugdkoor Waelrant. Als er dan nog tijd over is, maak ik ook graag een dessertje of bak ik al eens koekjes, cakejes of wafeltjes. Kortom een bezig bijtje!

Karen