Workshop handletteren (basis)

Ga van start met handletteren

Creativiteit bracht voor mij rust wanneer ik onrust voelde in mijn hoofd. Het handletteren zorgde ervoor dat ik tijdens mijn burn-out de focus van mijn werk kon verwijderen naar iets wat belangrijker is in het leven: ontspannen en het organiseren van me-time.

Wil je graag zelf creatief aan de slag gaan met brush pennen en zo tot resultaten komen waar je echt trots op kan zijn? Dan is deze workshop, onder begeleiding van Letteren & Tetteren, echt iets voor jou!

Herken je dit?

✓ Heb jij altijd al opgekeken naar mensen die konden tekenen met letters?

✓ Wil je graag starten met handletteren, maar stel je het uit met verschillende excuses?

✓ Kan je niet wachten om zelf een brush pen in handen te nemen?

Dan is onze workshop handletteren echt iets voor jou!

Aan het einde van de workshop

✓ Weet jij hoe je faux calligraphy kan vormen en kan toepassen in het dagelijkse leven.

✓ Kan je op een simpele manier extra creatief labels beschrijven, kaarten uitwerken…

✓ Weet je hoe en waar je schaduw kan aanbrengen om extra dimensie te geven aan je kaartjes.

✓ Kan je brush pennen vasthouden en gebruiken. Je weet hoe je dunne en dikke lijnen kan weergeven met je brush pennen.

✓ Kan je mooie achtergronden maken, zodat je kaart of quote helemaal afgewerkt is.

Deze workshop kom ik bij jou thuis geven of kan je aanvragen als workshop host. Zo kunnen we samen creatieve me-time beleven!

Praktische info

Timing

Deze workshop duurt 3 uur en vindt plaats in de voor- of namiddag.

Voorkennis

De workshop deelnemers hebben geen enkele voorkennis nodig. Alles wordt duidelijk en op een opbouwende manier uitgelegd tijdens de workshop.

Materiaal

De deelnemer brengt een quote mee naar de workshop. Al het overige workshop materiaal wordt voorzien door de workshop gever (incl. goodiebag om mee naar huis te nemen).

Wat deelnemers zeggen van onze workshops

Evelien
Read More
Ik volgde in december 2019 de cursus handletteren in de Banier in Hasselt. Dit steeg boven al mijn verwachtingen in. Ik leerde de basis van handletteren en faux calligraphy. Tessy’s enthousiasme werkte erg aanstekelijk en heb meteen na de cursus materiaal aangekocht om er thuis ook mee aan de slag te gaan. Ik heb veel kunnen opsteken van de beginnerscursus en gebruik de basis nog steeds om in mijn bulletjournal te werken. Ik wil in de toekomst de online cursus next level zeker ook nog volgen om mijn skills wat te verbeteren. Kort samengevat was deze cursus zeker zijn €€ waard, loved it!!
Anja
Read More
Zeer leuke workshop met zeer duidelijke uitleg. Heel leuk om naar te kijken en te doen. Ook een bestelling gedaan bij hun en de service is heel goed.
May
Read More
Toffe workschop, ik volgde hem samen met mijn kleindochter. Ook zij vond het heel leuk. Er worden verschillende technieken aangeleerd op een duidelijke wijze. Het is ook leuk dat er een aanbod is van materialen en de uitleg erover. Een aanrader!
Ing Van Gelder
Read More
Reeds mijn tweede kaartje op maat laten maken en super tevreden. Wat een creatieve genieën. Bedankt dames!
Previous
Next
Laura
Read More
Iedereen vond de kerstkaartjes kei mooi! Ik kreeg steeds een berichtje erover als ze ze hadden aangekregen
Valerie
Read More
De online workshop is echt een aanrader. Tessy en Valerie leggen alles heel goed uit, en het is rustig opgebouwd zodat je op je eigen tempo nieuwe technieken kunt leren en oefenen. Ik ben echt trots op mijn vooruitgang en mijn “eindwerkje” Dankjulliewel!
Sarah
Read More
Tessy en Valerie geven met veel liefde en enthousiasme de workshop. Ik volgde de online workshop en was blij om elke dag twee stralende gezichten te zien die het ook nog eens zeer helder uitleggen. Door deze workshop heb ik handlettermicrobe nog meer te pakken. Dikke merci !! Doe zo voort.
Talia
Read More
Twee super toffe creatieve dames! De workshops zijn heel leuk en ze maken erg mooie en originele kaartjes! Ik heb onlangs de online workshop gevolgd. Deze is echt een aanrader!
Previous
Next

Het gezicht achter L&T

Hoi, ik ben Tessy, 27 jaar en een gepassioneerd creatief ondernemer. Ik sta dan ook te popelen om met jou samen te kunnen werken.

In januari 2019 startten we Letteren & Tetteren officieel in bijberoep op. We maakten handgemaakte kaarten en gaandeweg startten we onze workshops handletteren op. We legden onze eerste contacten met De Banier en we planden onze eerste workshop in bij onze hosts. Het geven van deze workshops is zo fijn, omdat ik mijn passie kan doorgeven en omdat dat lesgeven ook nog steeds diep in mij zit (ik volgde de lerarenopleiding secundair onderwijs). Dit in combinatie met het maken van mooie creaties van mensen is werkelijk heerlijk!

Tijdens mijn workshops staan steeds de deelnemers centraal. Het is voor mij belangrijk dat zij een leuke tijd beleven én naar huis kunnen gaan met boordevol informatie om ook thuis verder aan de slag te kunnen gaan.

Voel jij het zelf ook al kriebelen?

Het team achter L&T

Rebecca helpt Letteren & Tetteren achter de schermen met social media content en geeft workshops handletteren in Oost- en West-Vlaanderen.

Rebecca is gestart in 2015 met handletteren en kalligrafie. Daarvoor stond haar schoolbord ook al vaak vol getekende en uitgepuurde letters, maar na een workshop met vriendinnen had ze de smaak echt te pakken.

Er volgden daarna nog heel wat workshops. Ze is er ondertussen zowat dagelijks mee bezig en elke verjaardag, geboorte of andere gebeurtenis is goed om een uniek en gepersonaliseerd kaartje te maken. Als nieuwfreak ontdekt ze steeds nieuwe toepassingen en probeert ze haar skills nog altijd verder uit te breiden.

Veelgestelde vragen

Na het invullen van de offerte (door te klikken op de button op deze pagina) bezorg ik je een gepaste offerte. Nadien kunnen we eventueel nog een datum vastleggen voor de workshop.

Als workshop host verzorg je eventueel  tijdens de workshop een natje en een droogje. Ik verzorg alle overige materialen om de workshop te kunnen doorlopen met de deelnemers. Ik breng voor iedereen een goodiebag mee (die ze ook mee naar huis krijgen) en ik voorzie materialen om tijdens de workshop zelf mee aan de slag te kunnen gaan.

Ja, de prijs is exclusief BTW.