Workshop handletteren op materialen

Handletteren op alles, behalve op papier!

We maken een schets en laten onze creativiteit los op verschillende oppervlakken en materialen! 

We werken niet met brushpennen, maar gebruiken enkel faux calligraphy. Deze techniek wordt aan het begin van de workshop voor je herhaald. We zien verschillende technieken om je werk naar een next level te brengen en geven een eigen toets aan verschillende voorwerpen, zoals een totebag en een bloempotje. Je krijgt de totebag mee naar huis met de materialen waarmee we aan de slag gaan: een bloempotje, kalkpapier & patroonpapier… en natuurlijk een stift!

Wil jij binnenkort zelf hebbedingetjes of cadeautjes in elkaar steken? Dan is deze workshop, onder begeleiding van Letteren & Tetteren, echt iets voor jou!

Herken je dit?

✓ Je kan al handletteren en bent op zoek naar een duwtje in de rug om te starten met handletteren op materialen?

✓ Je bent graag creatief bezig en geeft graag gepersonaliseerde cadeautjes?

✓ Je wilt graag creatieve me-time beleven en jezelf uitdagen in je creatieproces?

Dan is onze workshop handletteren op materialen echt iets voor jou!

Aan het einde van de workshop

✓ Weet jij hoe je faux calligraphy kan vormen en kan toepassen in het dagelijkse leven.

✓ Kan je op een simpele manier gepersonaliseerde cadeautjes maken.

✓ Ken je enkele technieken om thuis zelf met je drukletters aan de slag te kunnen gaan.

✓ Kan je kalkpapier op een creatieve manier gebruiken, zodat je jouw quotes nog creatiever kan weergeven.

✓ Kan je mooie doodles en banners maken, zodat je jouw werkje extra kan aankleden.

Deze workshop kom ik bij jou thuis geven of kan je aanvragen als workshop host. Zo kunnen we samen creatieve me-time beleven!

Praktische info

Timing

Deze workshop duurt 3 uur en vindt plaats in de voor- of namiddag.

Voorkennis

De workshop deelnemers hebben geen enkele voorkennis nodig, want faux calligraphy wordt aan het begin van de workshop herhaald. Alles wordt duidelijk en op een opbouwende manier uitgelegd tijdens de workshop.

Materiaal

Al het workshop materiaal wordt voorzien door de workshop gever (incl. goodiebag om mee naar huis te nemen).

Het gezicht achter L&T

Hoi, ik ben Tessy, 27 jaar en een gepassioneerd creatief ondernemer. Ik sta dan ook te popelen om met jou samen te kunnen werken.

In januari 2019 startten we Letteren & Tetteren officieel in bijberoep op. We maakten handgemaakte kaarten en gaandeweg startten we onze workshops handletteren op. We legden onze eerste contacten met De Banier en we planden onze eerste workshop in bij onze hosts. Het geven van deze workshops is zo fijn, omdat ik mijn passie kan doorgeven en omdat dat lesgeven ook nog steeds diep in mij zit (ik volgde de lerarenopleiding secundair onderwijs). Dit in combinatie met het maken van mooie creaties van mensen is werkelijk heerlijk!

Tijdens mijn workshops staan steeds de deelnemers centraal. Het is voor mij belangrijk dat zij een leuke tijd beleven én naar huis kunnen gaan met boordevol informatie om ook thuis verder aan de slag te kunnen gaan.

Voel jij het zelf ook al kriebelen?

Het team achter L&T

Rebecca helpt Letteren & Tetteren achter de schermen met social media content en geeft workshops handletteren in Oost- en West-Vlaanderen.

Rebecca is gestart in 2015 met handletteren en kalligrafie. Daarvoor stond haar schoolbord ook al vaak vol getekende en uitgepuurde letters, maar na een workshop met vriendinnen had ze de smaak echt te pakken.

Er volgden daarna nog heel wat workshops. Ze is er ondertussen zowat dagelijks mee bezig en elke verjaardag, geboorte of andere gebeurtenis is goed om een uniek en gepersonaliseerd kaartje te maken. Als nieuwfreak ontdekt ze steeds nieuwe toepassingen en probeert ze haar skills nog altijd verder uit te breiden.

Veelgestelde vragen

Na het invullen van de offerte (door te klikken op de button op deze pagina) bezorg ik je een gepaste offerte. Nadien kunnen we eventueel nog een datum vastleggen voor de workshop.

Als workshop host verzorg je eventueel  tijdens de workshop een natje en een droogje. Ik verzorg alle overige materialen om de workshop te kunnen doorlopen met de deelnemers. Ik breng voor iedereen een goodiebag mee (die ze ook mee naar huis krijgen) en ik voorzie materialen om tijdens de workshop zelf mee aan de slag te kunnen gaan.

Ja, de prijs is exclusief BTW.