Over ons

Hoewel we beiden opgegroeid zijn in de omgeving van Heist-op-den-Berg, leerden we elkaar kennen in Turnhout. Samen infiltreerden we daar in een vriendengroep die onze thuishaven werd en al snel was er tussen ons een creatieve klik.

Valerie was al even bezig met handletteren en stak ook Tessy aan. We planden af en toe een creatief dagje om samen te tetteren en letteren. Uit dat getetter kwam het idee om samen iets te starten. Na vele wilde ideeën, begonnen we echt concrete dingen te plannen. En hop… Hier start ons avontuur, met deze website/webshop!

We hebben nog veel ideeën die we hopen te verwezenlijken in de toekomst, hou ons dus zeker en vast in de gaten!

Missie & Visie

We houden van een open en persoonlijke houding. Niet alleen willen we persoonlijk contact, ook vinden we het belangrijk dat ons handelsmerk persoonlijk ervaren wordt.

Dankzij onze handgemaakte producten is wat wij aanbieden uniek. We willen aansporen om ons vragen te stellen en zullen luisteren naar je noden. Bijgevolg kan je bij ons op vraag producten bestellen die wij met plezier zullen creëren.

Valerie Eskens

Ik ben Valerie, 29 jaar en al enkele jaren bezig met handletteren. Het begon met bullet journalen, waar ik ook nog altijd mee bezig ben. Ik zocht een systeem om mijn leven te organiseren, en ben nog altijd grote fan van het bullet journal systeem dat ik uiteindelijk vond. Ga zeker eens kijken op www.bulletjournal.com.

Er leeft een heerlijke community rond bullet journaling, waar ik heel veel handletteren in terug vond. Zo begon ik dus te handletteren in mijn bullet journal en dat groeide uit tot cadeaus maken: een zelf gemaakt en geletterd spel als trouwcadeau, handletteren op een bloempot voor een housewarming en op een fles voor een verjaardag.

Verder zat ik lang in de scouts en speel ik al een hele tijd volleybal. Ik studeerde voor leerkracht lager onderwijs en multimedia en communicatie technologie.
Samen met mijn vriend Toon en onze kat Whisky woon ik Turnhout, maar ik ben geboren en getogen in boerengat Balder ♥ (ook wel Berlaar genoemd). Ik hou ook van natuur en mooie dingen.

www.valerieeskens.be

Tessy Hellemans

Mijn naam is Tessy en met mijn 25-jarige leeftijd ben ik de jongste van ons beiden. Ik ben afkomstig uit Heist-op-den-Berg, maar de liefde heeft mij naar Turnhout gedreven. Van opleiding ben ik leerkracht secundair onderwijs, Nederlands/Rooms-katholieke godsdienst. In mijn vrije tijd ben ik bezig met fotografie en handletteren. Jarenlang heb ik op het speelplein gestaan en heb ik als instructeur cursussen bij VDS gegeven. Het overbrengen van mijn passie zit daarom écht in mijn bloed.

Sinds 2016 is mijn camera mijn beste vriend. Dagtrippen met mijn camera is één van mijn favoriete bezigheden. Als kind heb ik jarenlang, op woensdagnamiddag, les gevolgd aan de tekenacademie. Toen ik daarmee stopte, kon ik zowel in het jeugdwerk, als in mijn camera mijn creativiteit de vrije loop laten.

Toen Valerie vertelde over haar bullet journal, was ik meteen geïnteresseerd. Sindsdien heb ik de tekenkriebels opnieuw toegelaten in mijn leven. Voor mij is Letteren & Tetteren een uitlaatklep, een uitdaging, een project waar ik 200% achtersta. Ik hoop dat jullie even hard zullen genieten van het eindresultaat dat jullie toegestuurd krijgen, als ik geniet van het creatieproces.

www.tessyhellemans.be

Feedback