Download gratis ons E-book over de favoriete handletter materialen bij Letteren & Tetteren 

Over ons

Mijn naam is Tessy en in september 2018 kreeg ik een burn-out

Kan je dat geloven? Ik, diegene die altijd positief in het leven staat en van alles het beste probeert te maken. Mij kan dat toch niet overkomen? En toch gebeurde het. Ik was mijn tweede jaar voltijds aan het werk in onderwijs, gaf godsdienst in open uren. Een droomjob met veel werkzekerheid, maar mijn lichaam zei ‘nee’.

Mijn eerste aanraking
met het handletteren

Door mijn burn-out was ik thuis geschreven door de dokter. Ik liep de muren op, kon me moeilijk focussen op ‘genezen’ en in mijn hoofd was ik nog veel met onderwijs bezig. Wat zou daar gaande zijn? Redden de leerlingen het wel zonder mij? Dit was een hele moeilijke periode… Totdat ik het handletteren ontdekte.

Een goede vriendin van mij had het tijdens diezelfde periode ook moeilijk. Zij hield zich thuis bezig met handletteren en maakte kaartjes voor vrienden en familie. Meteen was ik geïnteresseerd, want in het verleden was ik ook al bezig geweest met schilderen, tekenen en jarenlang ging ik naar de tekenschool.

Mijn eerste aanraking met het handletteren was enorm positief. Natuurlijk kon ik niet van in het begin zo mooi handletteren als Valerie, maar ik genoot ook van mijn eigen proces in het handletteren. We organiseerden samen creatieve namiddagen waar we onszelf volledig konden laten gaan en maakten kerstkaarten om uit te delen aan onze vrienden en familie. Het was niet alleen rustgevend, maar ook een enorme uitlaatklep. Ik kon mijn gevoelens leggen in het handletteren, voelde me niet meer alleen in mijn problemen en ik kon mijn gedachten op iets leuker storten dan op schoolwerk.

Ik wilde meer mensen bereiken met onze mooie creaties

Ik voelde mezelf dolgelukkig tijdens het handletteren. Enerzijds omdat het enorm rustgevend was, anderzijds omdat ik handletterde met een doel: ik wilde mijn creaties aan anderen geven om ook hen een goed gevoel te geven. En of dat mensen positief reageerden op wat we maakten toen… Mijn hart stroomde letterlijk over van energie en liefde en ik voelde me beter, het handletteren had me letterlijk genezen.

Ik spoorde Valerie aan om met dit handletteren iets te gaan doen, want ik voelde echt dat hier meer in zat. Mensen om ons heen werden zo blij van ons bezig te zien en van onze werkjes te krijgen. Fantastisch was dat!

In januari 2019 startten we Letteren & Tetteren officieel in bijberoep op. We maakten handgemaakte kaarten en gaandeweg startten we onze workshops handletteren op. We legden onze eerste contacten met De Banier en we planden onze eerste workshop in bij onze hosts. Het geven van deze workshops is zo fijn, omdat ik mijn passie kan doorgeven en omdat dat lesgeven ook nog steeds diep in mij zit. Dit in combinatie met het maken van mooie creaties voor mensen is werkelijk heerlijk!

Letteren & Tetteren
in de groei

Sinds januari 2019 zijn we hard aan het werken aan ons bedrijf, waar we erg trots op zijn. We proberen onszelf constant uit te dagen. Zo startten we in het najaar van 2019 met het geven van workshops handletteren bij De Banier, voegden we creatief gerief toe aan onze webshop, voegden we in maart 2020 online workshops toe aan ons aanbod en hebben we nog vele dromen in ons achterhoofd om uit te werken in de toekomst.

Sinds november 2020 stapte Valerie uit het bedrijf en gaf ze de fakkel volledig door aan mij. Samen met mijn coaching bedrijf is Letteren & Tetteren mijn voltijdse job. Ik ben één van de gelukkigen die van mijn passie en hobby mijn beroep mocht maken en ik ben daar elke dag dankbaar voor.

Voor mij is Letteren & Tetteren een uitlaatklep, een uitdaging, een project waar ik 200% achtersta. Ik hoop dat jullie even hard zullen genieten van het eindresultaat dat jullie toegestuurd krijgen, als ik geniet van het creatieproces.

Het gezicht achter L&T

Tessy

Hoi, ik ben Tessy en ik sta in voor het reilen en zeilen van Letteren & Tetteren. Sinds 2021 zijn we namelijk gestart met het uitbreiden van team Letteren & Tetteren en sindsdien geef ik workshops in de provincies Antwerpen en Limburg.

In januari 2019 startte ik Letteren & Tetteren officieel op met een creatieve vriendin, Valerie. We maakten handgemaakte kaarten en gaandeweg startten we onze workshops handletteren op. We legden onze eerste contacten met De Banier en we planden onze eerste workshop in bij onze hosts.

Sinds 2020 nam ik alle taken binnenin Letteren & Tetteren op mij en ging Valerie haar eigen weg op.

Het geven van creatieve workshops vind ik ontzettend fijn, omdat ik mijn passie kan doorgeven. Het lesgeven zit namelijk nog steeds diep in mij (ik volgde de lerarenopleiding secundair onderwijs). Dit in combinatie met het maken van mooie creaties van mensen is werkelijk heerlijk!

Tijdens onze workshops staan steeds de deelnemers centraal. Het is voor mij belangrijk dat jij een leuke tijd beleeft én naar huis kan gaan met boordevol informatie om ook thuis verder aan de slag te kunnen gaan.

Voel jij het zelf ook al kriebelen?

Het team achter L&T

Letteren & Tetteren groeit nog steeds elke dag. Daarom wordt stilletjes aan ons team ook wat groter. Graag stel ik je daarom ook voor aan Rebecca, Mirthe en Karen. Zij helpen Letteren & Tetteren achter de schermen en geven mee workshops handletteren over heel Vlaanderen.

✏️ Mijn eerste lerarenkaart dateert van 2005. Na 15 jaar Nederlands geven in het secundair, ben ik nu leerkracht NT2.

✏️ Ik hou van fotografie: zo probeer ik de tijd te vangen …

✏️ Tijdens het weekend trek ik er graag op uit met onze camper. Deze auto staat voor mij gelijk aan de ultieme vrijheid.

✏️ Kalligrafie/handletteren is al jaren een passie. Vrienden en collega’s krijgen dus altijd een gepersonaliseerd en uniek verjaardagskaartje.

✏️ Ik ben nogal een verzamelaar: blikken dozen, stempels, (vul)pennen, notitieboeken, verf … En verder ben ik ook nogal sterk in het verzinnen van uitvluchten om die verzamelingen steeds verder uit te breiden.

✏️ Iets nieuws leren, zalig! Iets nieuws leren uit een prachtig vormgegeven boek: nog beter! Binnenkort zet ik mij aan het zelf maken van inkt.

✏️ Mijn liefde voor poëzie en ontroerende (liedjes)teksten heeft geleid tot de fascinatie voor letters. En zo komt alles samen …

✏️ Mijn definitie van vakantie: op reis gaan met de camper, onderweg foto’s nemen, mijn reisverslag met mooie letters vormgeven en nieuwe plekken zien. Op alle niet-vakantiedagen heb ik soms eens deze stressbal/wereldbol nodig.

Rebecca

Mirthe

Hallo, ik ben Mirthe en ik stel me graag ‘kort’ even voor.
Sinds twee jaar woon ik samen met mijn (fantastisch) lief in Westmeerbeek. We werden er verliefd op een oud herenhuisje (dat nog deels gerenoveerd dient te worden).

Door de week ben ik terug te vinden in Aarschot voor mijn fulltime job binnen de bijzondere jeugdzorg (als hulpverlener).

Daarnaast ben ik nogal een sociaal beestje en omring ik me graag door vrienden en familie. Mijn agenda is daardoor goed gevuld, heerlijk! (Ohja, ik ben nogal een planner en structuur zorgt voor rust in het ‘koppeke’.)

Ik hoor de vraag al komen. “En hoezo heb je nog tijd om te handletteren?” Awel, zo wat voor en na, wanneer het past.

Creatief bezig zijn, dat is het hoofdje leegmaken en batterijen opladen. En wat is er dan nog leuker om dit geluk te kunnen delen? Ik kijk er alvast naar uit om jou te leren kennen tijdens één van de (fysieke) handletterworkshops.

Hallo, ik ben Karen!

Ik ben leerkracht lager onderwijs en orthopedagoog van opleiding. Momenteel werk ik als orthopedagoog in het buitengewoon onderwijs. Een ontzettend interessant en uitdagend beroep.

Mijn passie voor handletteren is begonnen tijdens de eerste coronalockdown. Samen met een vriendin hadden we een vrijgezellen georganiseerd met als namiddagactivteit een workshop bij Letteren & Tetteren. Dit is allemaal niet kunnen doorgaan aangezien door Corona heel het land in lockdown was. Al mijn hobby’s mochten plotseling niet meer doorgaan. Gelukkig organiseerde Letteren & Tetteren toen hun eerste online workshop. Sinds die workshop ben ik niet meer gestopt. Ik had de handlettermicroob meteen te pakken.

Het is echt mijn passie geworden en ik heb zelfs mijn eigen instagram account gemaakt (@claescreative). Ik vind het super leuk aan Letteren & Tetteren dat het zo toegankelijk is voor iedereen. Je kan zelf beslissen hoe ver je erin wil gaan. Daarnaast helpt het me om te ontspannen na een lange werkdag. Eventjes mijn verstand op nul zetten. Sindsdien heb ik al zoveel nieuwe dingen bijgeleerd en is mijn collectie van pennen en brushpennen alleen maar groter geworden. Laat ons stellen dat ik altijd wel een excuus vind om iets nieuws aan te kopen.

Naast handletteren ben ik ook nog bezig met muziek. Ik volg zangles in de muziekschool van Lier en zit in Jeugdkoor Waelrant. Als er dan nog tijd over is, maak ik ook graag een dessertje of bak ik al eens koekjes, cakejes of wafeltjes. Kortom een bezig bijtje!

Karen

Laten we samen
Letteren & Tetteren!

Wat fijn dat jij ons verhaal gelezen hebt. Ik ben nu heel benieuwd naar jouw verhaal. Ben je al gestart met handletteren of zoek je iemand die je hierbij kan helpen?

Ik leer je graag kennen, zodat we kunnen bekijken hoe we elkaar zouden kunnen verder helpen.